patronat_edited.jpg

TEATRE

Cartellera teatral a càrrec de Carme Paltor Simon

LA SITUACIÓ DE LA CULTURA ÉS PREOCUPANT

La situació de la cultura i, com a tal, la del teatre és preocupant, i la dels teatres, de les companyies, dels actors, dels músics, de la dansa, del circ, de dramaturgs i de tècnics, d'escenògrafs i modistes… en fi, les arts escèniques fan tot el que poden i tirar endavant una il·lusió i no rendir-se.

No és una cas semblant el del teatre amateur, tot i que també està en una situació preocupant. És clar, a Esparreguera, ara mateix hi ha quatre companyies preparant una obra de teatre que encara no se sap si es podrà fer. Malgrat tot, no cedeixen i munten en aquesta muntanya rusa que és el pensar «avui sí, demà… no ho sabem».

Nosaltres ens hem espavilat per confeccionar una agenda que no sabem si es podrà complir, mirarem d'anunciar els canvis quan es produeixin.

patronat_edited.jpg

L'Associació Beques Lola Lizaran presenta

 

Advertències per a embarcacions perdudes

Traducció: Jaume Melendres

Adaptació: Joan Castells

Aquesta obra va ser estrenada en català pel Teatre Lliure l’any 1983. L’Anna Lizaran va interpretar un dels personatges principals, la Leona. En programar-la ara dins les Beques Lola Lizaran fem un record a les dues germanes.

La història d’Advertència per a embarcacions petites passa en un bar de la costa, on es reuneixen unes quantes solitàries barques a la deriva, éssers que han perdut la capacitat de viure, que suporten amb una rara resignació el seu naufragi.

En aquesta poc coneguda peça de Williams, hi apareix l'atmosfera humana característica del seu realisme: aquell món de frustracions, de xocs violents entre realitat i il·lusió, aquella obsessiva descomposició física i psíquica dels personatges, un món sòrdid, de sers marginats, desenganyats, abocats a una existència miserable. La interpretació que exigeix una osmosi entre l'actor i el personatge, per tal que l'actuació traspuï autenticitat, que resulti humanament profunda i convincent; en poques paraules, que l'actor es converteixi en el personatge, que el recreï des del seu món interior.

A través dels actors, aquests personatges han de reviure el drama com si fos una història real; la seva tragèdia ha de ser, als ulls de l'espectador, inapel·lable.

Intèrprets Serafí Casanovas, Xavier Mas, Eva Ros, ​​Isaac Serrano, ​​Maria Martín, Marc Carcasona, Marc Casanovas i Pau Albacete.

Direcció: Joan Castells, Dolors Canals

Ajudant de direcció: Marc Carcasona Escenografia: Rafa Haro Utilleria: Àngels Vidal Il·luminació i so: Francesc Ripoll i Quim Marín Coordinació Assaig: Mercè Vallverdú

 

Patronat Parroquial

30 i 31 de gener

5. 6 i 7 de febrer

Divendres i dissabtes a les 20:00 i diumenge a les 18:00

RESERVES AL  636415401

© espavila (esparreguera)

Segueix-nos a les xarxes

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon

Publicitat:

Carme 618 313 899

Eva 625 103 041