Sopar de Cap d'Any

per a celebrar en la intimitat l'acomiadament del 2020 amb l'esperança que el 2021 sigui millor 

Està clar que aquest Cap d'Any la majoria el passarem en la intimitat de la llar. No cal, però, que això sigui motiu de frustració o de tristesa, preparem una nit singular, tant si ho fem només amb la parella, com si hi ha fills, o ho fem acompanyats de familiars o amics, seguint és clar les propostes de seguretat sanitària de la Generalitat. Ja tenim la casa ordenada i llueix un ambient festiu. A la Cuina de l'Espavila prepararem un sopar que ens entretingui una bona estona mentre esperem les campanades i el moment en què deixarem enrere aquest maleït 2020. Hem preparat 10 platets, que a més són força econòmics i fàcils de fer. Fàcil també de fer-los entre tots. Mans a l'obra. Assaborim-ho mentre desitgem que l'any vinent ens porti salut i confiança. Comencem amb alegria. Bon Any Nou!

Vieires amb carxofes

Comprarem dues vieires per cap congelades a «Congelats Galceran», les courem 4-5 minuts al forn a 200ºC. També unes carxofes, si són del Prat bé, però a aquest temps són més bones les de Benicarló, ben tendres de «Bon dia», tallades ben fines i fregides un punt cruixents. Ho servirem en la mateixa petxina a sota les carxofes i a sobre la vieira i el suc d'aquesta, ho acabarem amb una mica de sal Maldom.

Crema de gambes

Dues gambes per cap, vermella, de «Congelats Galceran». Les escaldarem sense pelar, amb aigua bullent i salada, durant 4-5 minuts, les traurem i deixarem refredar en aigua freda. Sofregirem mig porro tallat petit i després afegirem tres o quatre pastanagues per cap, abocarem una mica de l'aigua d'escaldar les gambes i deixarem coure 12 minuts. Pelarem les gambes, i els caps els posarem en un colador de manera que puguem aixafar-los i extraure'n tot el suc per afegir-lo a la crema de pastanagues. Triturarem i decorarem amb les gambes.

Xampinyons farcits

Tres xampinyons per cap, ben frescos i grossos, si pot ser. Els netejarem i traurem la cua deixant lloc per al farcit, posarem dins trossets de poma tallada petita, i trossets de bacó «Serra Xarcuters», al vostre gust. Pel damunt posarem una mica de Gorgonzola, o blau lleuger, també el comprem al «Serra Xarcuters». Els courem al forn durant uns 10-15 minuts a 180ºC, vigileu perquè depén del forn.

Llesquetes amb albergínia, Mozzarela i tomàquet

Un pa de xapata del «Forn Borràs» que tallarem finet. Posarem al damunt una mica de Neu del Cadí de «Serra Xarcuters» un tall d'albergínia fregida i ho posarem al forn a 200ºC de 5-7 minuts, vigileu, depèn del forn. Quan ho traurem posarem al damunt tomàquet tallat petit, el tenim en conserva fet per nosaltres, una miqueta d'alfàbrega o de pesto i una oliva negra.

Coques amb escalivada i anxoves

Farem dues tires de la pasta de full que venen preparada i posarem al damunt una mica d'escalivada trinxada i barrejada i courem al forn uns 12 minuts a 200ºC, vigileu. Quan ho hàgim tret posarem al damunt un parell d'anxoves i una mica de cibulet tallat petit. Afegirem una mica d'oli de les anxoves.

Barretes de botifarra

negra i poma

En una paella courem un tros de botifarra negra, la comprem a «Serra Xarcuters», a la que haurem tret la pell, i poma pelada i tallada menuda. Un cop ho tinguem tot cuit i lligat agafarem un parell de fulls de pasta filo, tallat a la mida que vulgueu. Posarem una línia de la barreja, embolicarem i posarem al forn a 200ºC durant 3-4 minuts. Aneu vigilant, depèn del forn. Serviu reposat i fred.​

Ous farcits amb tonyina

Un plat que no té secret, bollirem els ous, els deixarem refredar i els tallarem pel mig. Amb els rovells, una mica de maionesa i tonyina farem una pasta amb la qual reomplirem els ous, podem ratllar una mica de rovell pel damunt o cobrir amb una mica de pebrot escalivat. Que no falti l'oliva, farcida o negre, al vostre gust.

Salmó fumat

En una taula de festa no hi pot faltar el salmó, oi? Doncs el podem servir amb unes torradetes festes amb pa de xapata, mantega a temperatura ambient i una mica d'anet fresc, si el trobeu. També hi podeu afegir unes tàperes.

Espàrrecs amb pernil

Escaldarem els espàrrecs en un cassó amb aigua bullent i sal, o bé, si voleu, al microones dins un Lékué de «Optimus ferreteria», o tapats amb un plat. Els refredarem i els embolicarem amb pernil d'enceball de «Serra Xarcuters». Els amanirem amb una vinagreta a base de una cullerada de mel, un bon raig d'oli, unes gotes de vinagre, mitja cullerada de mostassa i anet, barrejarem bé i la posarem pel damunt.

Torradetes

amb foie gras

Triomfareu si poseu a taula un bon paté o un foie gras de qualitat de «Serra Xarcuters». Només calen unes torradetes i acompanyar-lo amb un bon vi. Deixem-nos assessorar a «Cal Sant» o al «Rebost del Montserratí»

Acabem-ho tot amb una mica de torró, neules, cava «1859» i és clar els 12 grans de raïm indispensable.

© espavila (esparreguera)

Segueix-nos a les xarxes

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon

Publicitat:

Carme 618 313 899

Eva 625 103 041