Search

Quina mena de casament?

A més a més del fet que molts joves no veuen la necessitat d'estar casats, també influeix molt l'economia, ja que casar-se no resulta barat si vols convidar família i amistats. Tot i que coincideixen que els encantaria celebrar aquest dia amb la companyia dels seus, per a moltes persones els resulta impossible costejar les despeses que vindrien a sumar-se a la inversió que s'ha hagut de fer per instal·lar-se mínimament en un pis o una casa.

Quant costa un casament?

Si bé la crisi econòmica dels darrers anys ha fet que baixessin els preus, els casaments costen encara molts diners. Un casament costa de mitjana 14.000-15.000€. Si abans eren els pares dels nuvis els qui es feien càrrec de les despeses, ara acostumen a ser els nuvis els qui les paguen.

Casar-se per l'església.

Cal seguir uns protocols com concertar data i lloc i per fer-ho. Només cal contactar directament amb la parròquia.

Casar-se pel jutjat.

Per consolidar el matrimoni pel jutjat caldrà demanar cita a l'OAC de l'Ajuntament. Les ordenances determinen que per casament es cobrarà una taxa si es vol que el casament el faci l'alcalde o un regidor. Cal saber que el fet de casar-se per l'església o pel civil no eximeix de complir el tràmit del jutjat, que de fet és l'únic que li dóna valor jurídic.

Què podem fer si ens volem casar a Esparreguera?

Ens ha sorprès que hi ha moltes persones que ens diuen que si vols fer una celebració com cal has de buscar fora d'Esparreguera. Què? Nosaltres hem mirat que es pot fer i que no. Al poble pots trobar de tot per a fer un casament excel·lent. No ho sembla, però sí, només cal preguntar.

– Una vegada hem decidit on volem casar-nos hem contactat amb el jutjat i amb la parròquia.

– Ens volem casar a l'Església de Santa Eulàlia, serà un casament catòlic. Ja tenim dia i comencem a organitzar la celebració. La restauració l'hem demanat a Flor de Sal, un casament clàssic amb familiars i les amistats més properes. El farem a l'Sparagaria, no volem conduir després del dinar i la festa. Li hem demanat a Git, Espai Creatiu, que cuidessin del disseny de l'espai per crear un ambient agradable, flors, llums... També ens faran les invitacions i detalls per als convidats. El viatge ens l'organitzarà Viatges Calsina, tot resolt i allà on volem nosaltres. Hem comprat el vestit de núvia a Igualada, aquí no hi ha cap lloc que en tingui ni que el pugui facilitar, però sempre podem demanar assessorament als professionals que saben on us heu de dirigir. Les sabates les hem trobat a Serra Sabateria. Els anells ens els faran a Abelaira joieria i la Montserrat Parera perruqueria es farà càrrec del pentinat i maquillatge. A Lafargue li hem demanat un tractament especial per lluir radiants i relaxats aquell dia.

– Una alternativa, per si volem fer un casament a la natura, a l'Església de Santa Maria del Puig, per exemple, és clar un casament civil. Hem de demanar permís a l'Ajuntament i una vegada concedit comencem a organitzar. Comencem per arranjar l'espai, una empresa de càtering com Cuines TM, o algun altre restaurant s'encarrega del càtering, taules i serveis. O bé, després de celebrar el casament al Puig anem tots a dinar a Cal Duran o al Lâl. Les flors les hem demanat a Bohèmia Flor, ram, centres i diadema. A Terres Llunyanes li hem demanat que ens ajudin a preparar un viatge, volem alguna cosa especial. Per a la roba hem parlat amb JM moda, ens han atès tan bé que fins i tot l'hem recomanat a familiars i amics. Les sabates les hem trobat Serra Sabateria. Els anells ens els farà Joies Margot al nostre gust, els hem dissenyat conjuntament amb ella.

– Hem canviat d'idea i volem organitzar un casament més casual. Celebrarem el nostre casament amb els amics en un jardí i serà el Rebost del Montserratí qui ens organitzarà el dinar –amb paelles, torrades de carn... i la festa. Els anells ens els farà AlejoDisseny. De tota la resta ja ens encarregarem nosaltres, per exemple.

– Ens agrada la música, volem músics al nostre casament, sigui a l'església, al restaurant o al mig del camp. Hi ha un munt de possibilitats. Des de músics clàssics, rock, jazz, música llatina... Els Popo's o sigui The Papa's & the Popo's o també podem contactar amb l'escola de música que ens podran orientar.

Com veieu hi ha més d'una –i de dues– possibilitats per organitzar un casament al nostre gust. I no són les úniques les que plantegem aquí. Les combinacions són infinites. Només cal decidir i consultar. Deixeu-vos assessorar pels professionals.