Search

Què ens motiva a casar-nos?

Hem parlat amb diverses parelles que ens han il·lustrat amb la seva experiència. Les coincidències són moltes: per amor; per compartir la vida; per construir una família… Celebrar la vida que comencen, o que ja han començat junts, és important per a la majoria i aquí les maneres de fer-ho són moltes i diferents: hi ha els qui volen una celebració convencional; els qui prefereixen una gran celebració amb tots els rituals, però fugen dels convencionalismes; els qui opten per una celebració familiar i, en un altre moment, amb els amics de manera més casual; també hi ha els que decideixen complir amb el tràmit al jutjat i fer una celebració íntima, curiosament els més joves. La majoria parlen del fet de la celebració com una ocasió meravellosa per compartir amb familiars i amics.

Compartim amb vosaltres un testimoni que ens ha semblat un clar reflex de què hem acabat per concloure amb les trobades que hem tingut.

«Doncs, suposo que el mateix que tothom: les ganes de compartir amb les persones que t'envolten i que més estimes, el projecte de futur amb la persona que més estimes. Només pots ajuntar tota la gent que estimes en dues ocasions a la vida, quan et cases i quan et mors, i per què renunciar a una d'aquestes dues oportunitats? El nostre casament no va ser convencional, vam personalitzar-ho tot perquè tothom s'hi sentís a gust, perquè tothom el gaudís al màxim i fos una festa de vida. Ens casàvem perquè ens estimàvem, perquè volíem començar a construir una família i volíem convertir aquest moment en una festa. Les celebracions formen una part molt important del que entenem nosaltres com a família, per tant aquell dia la festa havia de ser molt grossa. Dit això, la celebració del casament, la vàrem fer bastant abans de casar-nos pel jutjat (gairebé se'ns oblida el tràmit), i tot i no ser un casament convencional no hi va faltar cap ritual. Cerimònia preparada conjuntament amb uns amics, parlaments dels pares, música en directe, aperitius, menjar fins que sortís per les orelles, bingo, ball, barra lliure... tot el que és imprescindible en un casament, però el nostre casament teniu un lema: "us convidem a formar part del nostre equip" i aquest va ser el fil conductor de tota la festa. Quin ràcord més meravellós que ens queda de per vida, quina cara de felicitat dels convidats, quina alegria poder-los tenir tots durant un trosset de vida al nostre costat. Només per això ha valgut la pena, només per això em casaria cada dissabte.»