Search

Què és la teràpia EMDR i Brainspotting

A través de la teràpia EMDR podem abordar els diversos problemes i transtorns, reduint el nombre de sessions i el temps invertit en la teràpia.

Els trastorns més habituals són:

L'ansietat. On s'experimenta una sensació de nerviosisme, respiració accelerada, tremolors o por.

La depressió. Els símptomes més característics de la depressió són la tristesa profunda i la pèrdua d'interès per tot.

Les dificultats relacionals. Problemes de comunicació, de convivència, per a expressar emocions i dependència emocional.

Els traumes. Els pateixen persones amb vivències traumàtiques més difícils de processar i que trenquen l'equilibri psicològic.

Els alimentaris. Trastorns de conducta alimentària com per exemple la restricció de la ingesta, les fartaneres, el picar, l'addicció al menjar i l'obesitat.

El dol. Enfrontar-se a la pèrdua d'un ésser estimat pot suposar un dels reptes més difícils.

Les teràpies van dirigides a persones afectades i tractaments són adaptats a edats i dolencies.

• Adults

En algun moment de la nostra vida hem d'enfrontar-nos a situacions o sentiments que no sabem com manejar, fins i tot poden arribar a desbordar-nos. Aquestes situacions produeixen un fort malestar emocional en la persona, afectant en diferents àmbits de la seva vida, com en el laboral, social i/o familiar. Quan passa això, és el moment de demanar ajuda. Demanar ajuda no és símbol de feblesa, sinó d'intel·ligència. La psicoteràpia t'ofereix un espai per a posar els pensaments en ordre, aprendre a prendre decisions adaptatives i és una bona manera d'autocura, de prevenció i de promoure l'ús equilibrat de les fortaleses de cada persona.

• Infants i juvenils

La infància és una etapa de la vida de gran importància tant a nivell físic com psicològic, ja que es produeixen molts canvis i cada vegada més complexos en les principals àrees del desenvolupament, on l'infant o el jove adquireix de manera progressiva habilitats per a poder interactuar amb el seu entorn. Quan apareixen dificultats en aquesta etapa, afecta en el control de les emocions i en el comportament del nen o la nena i impedeix el seu normal desenvolupament. La detecció precoç pot evitar que el problema persisteixi en el temps i que pugui ser resolt afavorirà la salut i benestar en l'edat adulta.


Qè és la teràpia EMDR?

EMDR significa Dessensibilització i Reprocessament mitjançant Moviments Oculars i és un abordatge psicoterapèutic innovador validat científicament, que accelera el tractament d'un ampli rang de patologies com a trastorn per estrès posttraumàtic, ansietat, fòbies, traumes per fets recents o passats. En 1987, Francine Shapiro, psicòloga nord-americana, va descobrir que els moviments oculars voluntaris reduïen la intensitat de l'angoixa dels pensaments negatius.

El model teòric d'EMDR creu que les experiències traumàtiques i/o estressants poden ser emmagatzemades en forma de records disfuncionals, a causa de l'impacte emocional de l'experiència en el moment. Després del tractament amb EMDR es produeix un canvi terapèutic, resultat de la transformació d'aquestes experiències i que permet una resolució adaptativa.

EMDR activa el sistema innat de processament de la informació del cervell, és a dir, la capacitat d'autocuració que la nostra ment té. En psicoteràpia es localitzen les experiències clau que es connecten amb el problema actual, s'accediran a aquests records i les creences, emocions i sensacions que els acompanyen i ajudaran el cervell a desbloquejar aquesta informació, processar-la i integrar-la mitjançant els moviments oculars, els sons bilaterals o estimulació tàctil alternant.

A través de la teràpia EMDR podem abordar els diversos problemes i trastorns, reduint el nombre de sessions i el temps invertit en la teràpia.


PsicoIntegrada

Sóc Imma Teruel, psicòloga general sanitària llicenciada per la UOC (Universitat Oberta de Catalunya) i Màster General Sanitari en la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) i Terapeuta EMDR certificada per l'Associació Espanyola de EMDR.

Des que vaig iniciar la meva carrera m’he anat formant en diferents abordatges psicoterapèutics, que em permeten utilitzar diversos recursos en psicoteràpia de diferents tècniques psicològiques i així realitzar un enfocament integrador i personalitzat, fomentant una relació de confiança i seguretat i sempre potenciant els recursos de cada persona.


hola@psicointegrada.com . @psicointegrada . www.psicointegrada.com

623.021.944 | Camí del Riu s/n (Molí Fariner) 08760 Martorell