Search

Les vermut en punt

Tornem a tenir l’abril aquí, amb aquell sol que ja apunta maneres. Després d’una primavera de 2020 confinada, encarem aquesta època de flors i d’esclat de vida amb molta il·lusió. Les caramelles de Pasqua Florida 2021 s’apropen a Esparreguera, aquest any en un format adaptat a la pandèmia i una cantada a l’interior de l’església diumenge dia 4, amb control d’aforament.

​També viurem una nova Setmana Santa, amb una Passió d’Esparreguera renovada amb projeccions d’última generació, un format reduït i moltes novetats. L’entitat ha sabut adaptar l’espectacle esparreguerí als difícils temps de pandèmia i els laberíntics protocols de seguretat i deixarà sorprès a tot aquell qui entri a la sala. Enguany, el miracle de La Passió és, també, que es pugui aixecar el teló i fer-ho amb seguretat. Tot això no seria possible sense l’esforç de molta gent durant tant de temps. Cal aplaudir aquesta bona feina des de la platea, ara més que mai, i mirar d’omplir l’aforament a cada festa per demostrar que la cultura és segura i necessària.​El dia 14 també farà noranta anys que es va proclamar la República de 1931. És més necessari que mai recordar aquells temps de llibertat i d’esperança per fer front als discursos d’odi i intolerància que es van instal·lant a les nostres institucions. Sempre hem d’estar amb la mirada endavant, però recordant els encerts i aquell món millor i just que volien construir els nostres avis i àvies per tal de fer-lo, ben aviat, possible.

I què me’n dieu de Sant Jordi? Sense deixar de tenir prudència sembla que ara ja podrem tenir un Sant Jordi menys telemàtic i més similar als que recordem... Gaudim-ne com cal.

​Tot plegat ho podem celebrar en una hora molt concreta: a les vermut en punt, en qualsevol terrassa (respectant les mesures que ens indiquen les autoritats sanitàries) o bé a casa nostra. El vermut ens pot ajudar a gaudir de la primavera des de la calma i el repòs. Malgrat que no ens veiem els llavis a causa de les mascaretes de colors impossibles, la conversa ja no es fa tan feixuga com a les videotrucades. Mirem la part positiva!