Corrals i ovelles

Updated: Dec 29, 2020

Diu la dita allò de per Nadal, cada ovella al seu corral. Aquesta frase de la tradició popular mai no m’havia cobrat tants sentits diferents ni generat tantes preguntes: A quin corral hem d’anar?; qui es considera ovella?; quin corral queda dins del terme municipal els caps de setmana?; a quina hora hem de ser al corral per entrar dins de l’hora legal del toc de queda?; quantes ovelles podem ser dins el corral alhora?; les ovelles de cada corral han de ser grup bombolla?; i si convidem alguna cabra també val?...

El nostre món s’està virtualitzant perillosament. Ens toca fer força per mantenir viva la flama de la presencialitat. Les trobades virtuals ens haurien d’ajudar a guanyar coses en lloc de perdre-les. Hi ha tantes coses que ens han dit que han vingut per quedar-se, que no sé ben bé si hi cabrem tots, al final. Tenim el corral ple.


Les tradicions es mantenen a la intimitat, com una brasa encesa, per quan puguem reviure aquelles festes nadalenques que tants estimen i tants avorreixen a parts iguals.

Enguany una cosa tan presencial com és la Fira de Santa Llúcia també tindrà la seva versió digital. Qui ens ho havia de dir fa un any? A cada casa hi haurà, però, un pessebre presencial i un tió de bona fusta. Les tradicions es mantenen a la intimitat, com una brasa encesa, per quan puguem reviure aquelles festes nadalenques que tants estimen i tants avorreixen a parts iguals.

Que tingueu el millor Nadal possible, que el tió us cagui el millor seny i que els Reis us portin sacs plens d’esperança i il·lusió de cara al futur! I una bona caixa plena de salut, també.


#editorial #critica #tradicions #nadal #laculturaessegura #cultura

© espavila (esparreguera)

Segueix-nos a les xarxes

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon

Publicitat:

Carme 618 313 899

Eva 625 103 041