LLIBRES LOCALS

Us volem recomanar onze troballes d’autoria local. Sí, perquè si una cosa té d’interessant remenar llibres en els taulells de les llibreries locals, és que podem descobrir llibres que parlen de nosaltres, del nostre entorn, de la nostra història… llibres que ens ajuden a conèixer-nos com a poble, o que ens apropen a la modernitat. La majoria, llibres que no trobarem a cap altra llibreria del país. Una quinzena d’esparreguerins i esparreguerines ens demostren que la creativitat hi és i és a les nostres mans descobrir-la.

«Motxilles»

La Lyona (Marta Puig) és esparreguerina i juntament amb el Marc Torrent (barceloní), acaben de treure aquest llibre. Una història per combatre el bullying. Amb el Marc ja havien fet «Monsieur Gargot».

«Esparreguera desapareguda»

La Joana Llordella i la Laura Guevara són esparreguerines i entre l’una i l’altra han fet «Esparreguera Desapareguda» que permet aturar el temps per recordar allò que un dia vam ser i, alhora, somniar allò que volem ser.

«Les plantes de l'àvi»

L’Imma Mestre és esparreguerina i ha col·laborat amb Eva Ferrer (Súria) il·lustrant el seu conte. Una història emotiva que parla de l’amor.

«El balneari»

La Lluïsa Sallent i el Manel Ruiz són parella i esparreguerins, aquesta vegada han elaborat el llibre conjuntament. Ha estat un treball a quatre mans que els ha sortit bé.

«El somni de'n Liam»

David Navarro és jugador de bàsquet, esparreguerí, que s’ha decidit a publicar un conte sobre esport. Els il·lustradors Isidre i Marc, pare i fill, també són esparreguerins. És la història d’un nen a qui l’apassiona el bàsquet. Vol jugar amb l’equip del seu poble, però és massa petit encara.

«El pintor del temps»

Joan Cifuentes és esparreguerí i l’apassiona escriure. La seva novel·la parla del caporal dels Mossos d’Esquadra Dani Rando que haurà d’investigar dos homicidis, en principi sense cap relació.

«La història sobre el molí fariner de Can Broquetes»

Jordi Gobern és esparreguerí i la seva investigació ajuda a conèixer el passat del nostre municipi i origen d’allò que després seria la Colònia Sedó. Per preservar el patrimoni és necessari conèixer-lo.

«Ramon Torruella Sotorra, poeta de La Passió d'Esparreguera»

El Gerard Bidegain és esparreguerí i ha volgut rescatar de l’oblit la vida d’un poeta de la vila amb una biografia de pel·lícula, plena de llum i ombres. El llibre, publicat pel Setsetset, ja va per la seva segona edició.

«Desitjos de colors»

L’Anna Llopart és esparreguerina i el Xavi González, manresà, els dos ha compost i enregistrat aquest llibre musical que recull gustos, desitjos i il·lusions dels infants. El llibre es completa amb un CD per sentir les cançons cantades per la mateixa Anna i acompanyada de 12 músics.

«Descobrint Esparreguera»

El Josep Grau i la Lídia Quevedo, els dos esparreguerins, han volgut posar a l’abast de tothom el seu coneixement del territori i patrimoni natural d’Esparreguera perquè el gaudim.

«El llegat dels músics Monné d'Olesa i d'Esparreguera»

La Montserrat Castellví, és esparreguerina i apassionada de la música i també de la història musical d’Esparreguera. Juntament amb Teresa Soler i Rafel Mitjans han fet aquest llibre que recull entre un llegat d'un miler de documents

«El polsim màgic»

Jordi Cuixart ens regala una lliçó de vida a través de la història de la Iakun, il·lustrada per l'esparreguerí Oriol Malet.

«Animals invisibles

Gabi Martínez, Viggo Mortensen, Jordi Serrallonga i l'esparreguerina Joana Santamans s'uneixen en un viatge a la cerca d'animals únics.