Valero, forn tradicional

La coca és tradicional per la Nit de Sant Joan i es deriva del tortell amb ous que es menjava antigament: un dolç de forma rodona, una reminiscència clara del culte al sol.
Un dolç d'origen ancestral que arriba als nostres dies amb l'èxit garantit.

Si bé de coques no n'hi ha una de sola, sinó que cadascú té la seva fórmula i la seva manera de fer, les més comunes són la de fruita confitada, la de crema i la de llardons amb pinyons pel damunt o ametlles torrades i picades. La massa de la coca dolça és una massa similar a la d'un brioix lleuger, un pa enriquit amb ous, sucre i mantega, i algun aromatitzant, tot i això també n'hi ha de pasta de full.

Les coques de Sant Joan són originàries de Catalunya i el Llevant, i se'n consumeixen moltíssimes per la revetlla de Sant Joan. Es diu que aquesta nit (la més curta de l'any) s'ha d'esperar que surti el sol, s'ha de menjar coca sota el cel i acompanyar-la amb cava. S'ha de veure aigua d'una font a la matinada i si ho fas tot i va bé, trobaràs l'amor de la teva vida.

VALERO FORN TRADICIONAL Granja - Forn de pa - i Pastisseria

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

937.775.738

Carrer dels Arbres, 2, 08292 Esparreguera