La gran superfície

El Parc Natural de Montserrat i els pobles de l'entorn són rics en història i paisatge. Per aquí ha circulat l'espècie humana des de temps llunyans i tots hi han deixat la seva empremta. Només cal que busqueu en les pàgines web de cada municipi per quedar sorpresos. Pel que fa a la Natura i el paisatge us sentireu desbordats per una riquesa enorme entre la flora i la fauna, la muntanya, el riu, rieres, coves, prats, horts, vinyes, hi trobareu de tot. També els nostres pobles són rics en festes i tradicions i un patrimoni immens d'associacions culturals.

A un tir de pedra, podreu visitar coves impressionants a la muntanya de Montserrat, on també hi ha mil i una rutes per gaudir del paisatge (proveu de buscar a les llibreries locals el llibre «Descobrir Esparreguera» de Lídia Quevedo i Josep Grau, una guia per coneixer profundament l'entorn, amb tota mena d'informació).

Pobles amb història: Collbató amb la llegenda del Mansuet i les Coves del Salnitre, el músic Amadeu Vives o els constructors d'orgues Blancafort… i el Bruc amb el Timbaler i la batalla dels francesos. Abrera amb les restes de termes romanes, ermites i trinxeres de la Guerra Civil... Des del mateix Esparreguera, es pot fer una ruta per gaudir de la història de la industrialització i la Colònia Sedó.

Però si ets més d'esports, podràs fer escalada, ciclisme, excursionisme i tot dins el Parc Natural del montserratí, se t'acut una millor proposta? Per conèixer aquesta gran superfície, el millor és viure-la i sentir-la. Comencem?

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png