Bon Dia, fruiteries

Cal tenir present la importància de fruites i verdures en la nutrició humana, la seguretat alimentària, la salut i la sostenibilitat. La reducció de la pèrdua i el desaprofitament d'aliments milloraria la seguretat alimentària i la nutrició, reduiria les emissions de gasos, disminuiria la pressió sobre els recursos d'aigua i de terra i podria incrementar la productivitat i el creixement econòmic. Hem de saber que fins a un 50% de les fruites i hortalisses produïdes als països en desenvolupament, es perden al llarg de la cadena de subministrament, entre la collita i el consum. Per això acostumem a recalcar que cal menjar fruita i verdures de proximitat. Per la nostra salut i per la del planeta.

Cal que les fruites i verdures que mengem estiguin mínimament processades, com les que trobareu a BON DIA. S'entén que que aquestes són les que s'han sotmès a algun procés que no n'altera la condició de fresques, com el rentatge, la classificació, el retallat, el pelat, tallat o trossejat. Els aliments mínimament processats conserven la major part de les propietats físiques, químiques, sensorials i nutricionals, i la majoria són tan nutritius com els aliments frescos. Alguns exemples són la fruita tallada, les amanides llestes per al consum i les fruites i verdures dessecades o congelades.

Està establert que els beneficis per a la salut de les persones comencen amb un consum d'una quantitat mínima de 5 racions diàries de fruites i hortalisses. Aquesta línia d'aliments s'ha de mantenir durant tota la vida com a part habitual d'una alimentació saludable.

Fruites i verdures són font de fibra dietètica, vitamines i minerals, així com altres substàncies fitoquímiques beneficioses. Com a part d'una alimentació saludable, les fruites i les hortalisses poden ajudar a reduir els factors de risc de malalties com el sobrepès i l'obesitat, les malalties cardiovasculars i alguns tipus de càncer.

A la fruiteria BON DIA podeu trobar de tot i de molt bona qualitat. Renoven constantment el producte i sovint podem trobar productes de proximitat. S'entén com a tal, productes de terres a menys de 100 quilòmetres a la rodona.

Image-empty-state.png
Image-empty-state.png

937 77 80 95 | 937 75 98 60 | 937 70 05 57

Plaça l'Ajuntament, 2, 08292 Esparreguera | Carrer del Pi, 1, 08292 Esparreguera | Rambla Torrentet, 6, 08630 Abrera