dv., 11 de juny | SALA PETITA DEL TEATRE DE LA PASSIÓ

«El setè dia, Déu creà l'escenari teatral»

L'esdeveniment es planteja com una conversa entre Joan Castells i les il·lustracions de Francesc Ripoll, i ja ha despertat la curiositat del món del teatre de la vila i entorn.
Registration is Closed
«El setè dia, Déu creà l'escenari teatral»

DATA I LLOC

11 de juny, 19:00
SALA PETITA DEL TEATRE DE LA PASSIÓ, Av. Francesc Marimon, 83, 08292 Esparreguera, Barcelona, España

ESDEVENIMENT

«El setè dia, Déu creà l'escenari teatral». Amb aquest inquietant i suggerent titular, el director teatral i pedagog Joan Castells Altirriba (Esparreguera, 1946), ens convida a la conferència i conversa que tindrà lloc a Sala Petita del Teatre de la Passió d'Esparreguera, el dia 11 de juny, a les 7 de la tarda. L'esdeveniment es planteja com una conversa entre Joan Castells i les il·lustracions de Francesc Ripoll, i ja ha despertat la curiositat del món del teatre de la vila i entorn. La vinculació de Joan Castells al teatre com a director i dramaturg, amb una especial relació amb el teatre sacramental, els seus llargs anys de docent a l'Institut del Teatre i la seva capacitat d'estudi i investigació ha fet elaborar un discurs ric de conceptes i imatges i es plasmen en aquesta "conferència, conversa i viatge" segons ens diu ell mateix.

Amb aquesta conversa us proposem un viatge pels diversos espais de la representació, des dels orígens fins a l’actualitat. Seguirem els espectacles que recorren els carrers de les poblacions. Farem estada a les places que acullen manifestacions populars de caire profà i religiós. Ens endinsarem als edificis construïts per a la celebració de les diverses litúrgies. Viatjarem fins als edificis teatrals moderns per analitzar cada un dels elements simbòlics d’un escenari i fixar-nos en els valors socials de la distribució arquitectònica. Prendrem en consideració manifestacions populars, festives i religioses que al llarg dels anys han proliferat a la vila d’Esparreguera: les processons, els misteris passionístics que ens han dut fins al ritual de Sant Llagasta, una festa inèdita. Farem parada als teatres: La Siempreviva, l’Estrella, l’Ateneu, el Patronat i la Sala de la Colònia Sedó, el Teatre Nou de la Passió i el Teatret. Aquest viatge serà il·lustrat amb imatges que ens ajudaran a entendre les connexions dels diversos espais teatrals i socials.

Org. Ajuntament d'Esparreguera. Comissionat de Cultura.

comparteix