Recipes

Espavila a la cuina - cuinar com la mare

per Carme P. Simon

  • Botifarres confitades amb vi i ceba

    És el més de les botifarres, sobretot la d'ou. Us proposem un plat molt saboròs.

    20 minuts

    individual

  • Truita de botifarra d'ou, mongetes i calçots

    L'11 de febrer és Dijous Gras i toca menjar botifarra d'ou o truita de botifarra d'ou. A casa sempre l'hem fet amb un parell de calçots en lloc d'alls o ceba, un grapat de mongetes cuites i la deliciosa botifarra d'ou.

    25 minuts

    per a dos

  • estofat de vedella amb carreroles

    El jarret de la vedella resulta boníssim en guisats o estofats és una carn melosa i fàcil de cuinar. Només necessita un foc suau i deixar-la estona. També la podeu menjar l'endemà

    60 minuts

    2 persones

  • confit d’ànec amb raïm

    De petita recordo que a casa meva, com a moltes cases en aquell temps, el pollastre o l’ànec era un plat que només es menjava per la Festa Major o per Nadal. La meva mare l’ànec el feia amb peres –marededeusinyor!, quina cosa més bona. Deu ser el record però era deliciós. El record té aquestes coses que acabes fent d’una imatge un sabor de família, de festa, del pum!, del tap de xampany, de la poesia recitada damunt el bufet, d’històries a la vora del foc, de torrons o de pastís… Tot era excepcional, perquè només ho teníem un dia a l’any.

    25 minuts

    2 persones

  • escudella amb galets

    Hi ha una cosa més agradable que començar un àpat amb un plat de sopa?, a casa nostra això és el plat de cada dia, a l'hivern segur, però a l'estiu també. Ens agraden les sopes de temporada, així repetim poc la mateixa. Qui diu sopa diu crema, que no és el mateix. Aquesta que hem preparat per avui és la típica que fem el dia de Nadal.

    20 minuts

    6 persones

  • arròs amb gambes

    Els arrossos són el meu plat preferit (aparellat amb els ous), m'agraden de totes les maneres: arròs amb oli, arròs pilaf, arrossejat, arròs a banda, suquet, bullabessa, olla barrejada, paella amb carn, amb peix, amb verdures, a la milanesa, a la catalana, a la valenciana... doneu-me arròs i em fareu feliç.

    25 minuts

    2 persones

  • escudella de Nadal

    Quan fem el brou, tota la casa agafa aquella olor de dinar familiar que m'encanta. Prepara la festa. A casa érem molta colla i la mare feia escudella perquè és un plat del qual s'aprofita tot i condeix molt.

    240 minuts

    12 litres

  • botifarra de car d'olla

    La cuina d'aprofitament sempre m'ha agradat molt. En aquest cas hem aprofitat tota la carn que sobra de fer el brou i la convertim en una deliciosa botifarra (li dic així perquè està com embotida). Dura molts dies, i fins i tot, la podrem congelar si no l'hem de menjar de seguida.

    15 minuts

    10 racions

  • vieires amb carxofes

    Tapa per a picar, o com entrant

    12 minuts

    individual

  • crema de gambes

    Tapa que també pot esdevenir un primer plat

    15 minuts

    individual

  • xampinyons farcits

    Tapa o entrant

    15 minuts

    individual

© espavila (esparreguera)

Segueix-nos a les xarxes

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon

Publicitat:

Carme 618 313 899

Eva 625 103 041