truita de botifarra d'ou, mongetes i calçots

25 minuts

per a dos

truita de botifarra d'ou, mongetes i calçots

Netejarem els calçots i triarem la part més tendra, els tallarem ben petits i els posarem a la paella amb un raig d'oli, fregirem a foc lent perquè no volem que es cremin. Quan els veiem una mica rossejats afegirem la botifarra d'ou tallada a talls no massa gruixuts. Nosaltres li traiem la pell. Quan agafa calor veureu que s'esmicolen una mica, no passa res. Afegirem un grapat de mongetes al gust. Batrem quatre ous i afegirem el que tenim a la paella. Ho remenarem bé i quan tinguem la pella un altre cop calenta abocarem tot. Remenarem al principi i quan comenci a quallar deixarem coure a foc lent, amb la paella tapada. No badeu, aviat li haurem de donar la volta. La deixarem un minut més si tancarem el foc. Que s'acabi de coure amb la mateixa escalfor de la paella. L'acompanyarem de pa de pagès amb tomàquet. Boníssima!

Ingredients

  • 4 ous

  • un parell +- de calçots

  • un grapat de mongetes cuites

  • una botifarra d'ou


L'11 de febrer és Dijous Gras i toca menjar botifarra d'ou o truita de botifarra d'ou. A casa sempre l'hem fet amb un parell de calçots en lloc d'alls o ceba, un grapat de mongetes cuites i la deliciosa botifarra d'ou.