platillo de calamar i pèsols

20 minuts

2 perones

platillo de calamar i pèsols

En una cassola baixa de ferro o de fang, posarem un bon raig d'oli d'oliva i tot seguit afegirem mig porro tallat petit i un bresa de ceba. Salarem i remenarem de tant en tant. Així que comenci a estovar-se afegirem una cullerada de tomàquet, jo li poso de conserva, ja que en aquest temps encara no hi ha tomàquets als nostres horts, afegirem un pessic de sucre moreno. A part, haurem escaldat el calamar sencer. El posem en un cassó cobert d'aigua freda i l'acostem al foc, així que arrenqui el bull el traurem i tallarem com més ens agradi (fet d'aquesta manera queda molt tendre i amb la textura suficient perquè no perdi sabor). Quan el sofregit estigui a punt, afegirem el calamar a la cassola i un parell de cullerades de l'aigua d'escaldar-lo (La resta la podem guardar i, fins i tot, congelar per fer una sopa de marisc o un arròs amb les potes de calamar, per exemple). Deixarem coure uns 10 minuts i, passat aquest temps, posarem els pèsols i ho coure durant 4 minuts més. Us llepareu els dits, senzill i si aprofiteu el moment de plena temporada d'una cosa i l'altra trobareu que no és gaire car. Evidentment també es pot fer amb productes congelats amb un molt bon resultat.
Ja em direu que us ha semblat.
Un truc per conservar els pèsols si no els heu de cuinar de seguida, els traieu de la baina, els escaldeu 4 minuts en aigua bullent, els escorreu, els deixeu refredar, els embosseu i congeleu fins que els necessiteu, quedaran com acabats de collir. Jo en guardo per tres o quatre menjades. M'encanta!


Ingredients

  • pèsol de proximitat

  • calamar fresc

  • porro

  • ceba

  • tomàquet en conserva

  • sal, pebre i oli d’oliva

  • un pessic de sucre moreno

Una recomanació per abans no s'acabi la temporada de pèsols (encara que és un producte que el trobarem tot l’any congelat i resulta força bo, de totes maneres el pèsol de temporada és incomparable i si el podeu trobar de pagesos d’aquí millor, però n’hi ha per tot l’entorn i, és clar, per tot el parc agrari del Prat i el Maresme per excel·lència). El pèsol és bo fet de qualsevol manera però mai el deixeu coure gaire estona, amb 4 / 5 minuts en té prou, el trobareu molt més gustós i el color i la textura perfecta.