estofat de vedella amb carreroles

60 minuts

2 persones

  • Posarem a remullar les carreroles si són seques. 

  • En una cassola plana daurarem la carn de vedella tallada menuda. Quan estigui la banyarem amb un raig de conyac. Quan hagi evaporat l'alcohol afegirem la ceba i el porro tallat ben menut. Posarem també els alls sencers, el tomàquet tallat pel mig. Deixarem daurar tot plegat uns 10 minuts a foc mig. 

  • Després afegirem les carreroles el pebre negre i les herbes aromàtiques. Afegirem aigua i deixarem coure uns 30 minuts a foc lent. 

  • Passat aquest temps, colarem les verdures amb l'ajuda d'un xino, cuidant de separar les carreroles que les deixarem amb la carn. El suc el tornarem a posar a la cassola.  

  • Mentrestant pelarem unes patates noves, i les esquerdarem (clavant el ganivet i tibant amb força per trencar-les), tallades d'aquesta manera agafen millor el gust del plat. Les posarem dins la cassola i afegirem aigua, si cal, just per cobrir. Les deixarem coure uns 20 minuts més, fins que veurem que són cuites i ja podrem retirar del foc.

  • Courem també uns ous que deixarem que es facin durs que els afegirem al plat. A mi m'agrada aixafar-lo amb el suc. Ja veureu que us llepareu els dits.

Ingredients

  • 300g de carn de vedella per guisar (gerret)

  • ceba, porro i alls

  • 1 tomàquet

  •  2 patates noves 

  • 8-10 carreroles (o moixernons)

  • un raig de conyac

  • pebre negre, herbes aromàtiques (romaní i farigola) 

  • sal i pebre

  • oli d'oliva extra

  • 2 ous

El jarret de la vedella resulta boníssim en guisats o estofats és una carn melosa i fàcil de cuinar. Només necessita un foc suau i deixar-la estona. També la podeu menjar l'endemà

© espavila (esparreguera)

Segueix-nos a les xarxes

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon

Publicitat:

Carme 618 313 899

Eva 625 103 041