estofat de vedella amb carreroles
60 minuts
2 persones

Posarem a remullar les carreroles si són seques.
En una cassola plana daurarem la carn de vedella tallada menuda. Quan estigui la banyarem amb un raig de conyac. Quan hagi evaporat l'alcohol afegirem la ceba i el porro tallat ben menut. Posarem també els alls sencers, el tomàquet tallat pel mig. Deixarem daurar tot plegat uns 10 minuts a foc mig.
Després afegirem les carreroles el pebre negre i les herbes aromàtiques. Afegirem aigua i deixarem coure uns 30 minuts a foc lent.
Passat aquest temps, colarem les verdures amb l'ajuda d'un xino, cuidant de separar les carreroles que les deixarem amb la carn. El suc el tornarem a posar a la cassola.
Mentrestant pelarem unes patates noves, i les esquerdarem (clavant el ganivet i tibant amb força per trencar-les), tallades d'aquesta manera agafen millor el gust del plat. Les posarem dins la cassola i afegirem aigua, si cal, just per cobrir. Les deixarem coure uns 20 minuts més, fins que veurem que són cuites i ja podrem retirar del foc.
Courem també uns ous que deixarem que es facin durs que els afegirem al plat. A mi m'agrada aixafar-lo amb el suc. Ja veureu que us llepareu els dits.
Ingredients
300g de carn de vedella per guisar (gerret)
ceba, porro i alls
1 tomàquet
2 patates noves
8-10 carreroles (o moixernons)
un raig de conyac
pebre negre, herbes aromàtiques (romaní i farigola)
sal i pebre
oli d'oliva extra
2 ous