escudella de Nadal

240 minuts

12 litres

  • En una olla gran posarem 12 litres d'aigua i la posarem al foc molt lent, anirem afegint la vedella la carn magra de porc, un quart de gallina i un quart de pollastre. També hi posem les potes, el coll i el carpó (la resta els talls més bonics seran per al rostit). Els peus de porc tallats pel mig, el tall de cansalada, una fulla de llorer i unes mongetes del ganxet que haurem tingut en remull tota la nit.

  • Deixarem que cogui unes 4 hores i mitja hora abans d'acabar afegirem les patates, les pastanagues, el nap i la xirivia.
    Finalment posarem la pilota i la botifarra negra, també afegirem una ceba, amb els 4 claus d'olor, el porro i una mica de col. Afegirem un parell de cullerades de sal i deixarem coure a foc més viu durant uns 10 o 12 minuts (no deixeu que la verdura perdi el color. Aquest és el punt).

  • Traurem les verdures que estaran a la part alta i ho deixarem reposar. Traurem les carns i separarem la pilota i la botifarra negra, que la farem servir per a l'escudella de galets. La resta de la carn la mantindrem calenta fins a l'hora de menjar-la o bé la prepararem per a fer una mena d'embotit que surt boníssim (vegeu recepta a part).

  • El brou que no hàgim de fer servir de seguida el posarem en pots d'un litre i congelar-lo, sempre el tindrem a punt.

Ingredients

  • 12 litres d'aigua mineral

  • vedella (conill)

  • carn magre de porc

  • pollastre 

  • gallina

  • cansalada del coll

  • 3 peus de porc

  • mongetes del ganxet

  • 3 patates 

  • pilota (carn de porc picada, sal, pebre, nou moscada, ou i molla de pa) 

  • botifarra negra

  • api, pastanaga, nap i xirivia

  • llorer i 4 claus d'olor

  • col, ceba i porro.

© espavila (esparreguera)

Segueix-nos a les xarxes

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon

Publicitat:

Carme 618 313 899

Eva 625 103 041