costelles de xai al forn

30 minuts

segons

costelles de xai al forn

Diuen, des del gremi de majoristes de carn, que els xais que neixen a principis d’hivern prenen una llet molt rica en proteïnes a causa del fred i s’alimenten més. Diuen que la carn és més gustosa i suau i que està punt quan arriba la Pasqua Florida. Us deixem una recepta per fer-la al forn, si no sou de sortir al camp. 

  • Comprar les costelles que necessiteu, tot d’una peça. 

  • Fer una picada d’all i romaní i untar la carn amb ella. 

  • Marcar-la a la planxa primer i desprès portar-la al forn a 160ºC durant 20 minuts. 

  • Treure-la i untar-la amb el suc que ha després i posar-la el forn a 200ºC, coure 2-3 minuts fins que quedi daurada. 

  • Acompanyar-la de verdures. Patates, broquil, mongeta tendra, ceba confitada, carabassó al forn, o com la vam fer el dia de la foto, acompanyada de mongetes seques i col molt tendra. Un super plat deliciós.

Ingredients


  • costelles (les que necessiteu, d'una sola peça)

  • alls (un o dos grans)

  • romaní o farigola (si la teniu fresca millor)

  • verdures per acompanyar.

  • sal i pebre

  • un raig d'oli d'oliva

Us heu preguntat mai, per què mengem xai per Pasqua? Es tracta d’una vella tradició gastronòmica mediterrània, que a casa nostra es manté gràcies al costum de sortir a fer la costellada durant diumenge i dilluns de Pasqua.