clafoutis de cireres d'esparreguera

40 minuts

6 persones

clafoutis de cireres d'esparreguera

Preescalfar el forn a 180 °C i greixar el motlle. Barrejar tots els ingredients (menys les cireres) vigilant que no quedin grumolls. Al fons del motlle posar les cireres sense pinyol. Abocar pel damunt la barreja (he fet servir un motlle de 24 cm de diàmetre). Com més petit és el diàmetre del motlle més temps de cocció en el forn. Durant la cocció les cireres quedaran una mica cobertes per la massa quan aquesta pugi. Enfornar a 180 °C, durant 30/35 minuts, al mig del forn. Quan quedin 5 minuts ficar un objecte amb punxa i si surt net, ja està llest. Un bon clafoutis s’eleva durant la cocció, torna a baixar quan es refreda. Posar sucre pel damunt abans de servir. Un bon pastís per a aprofitar el millor moment de les cireres. Si voleu en podeu fer-ne i congelar.

Ingredients

  • 500 g cireres

  • 75 g de farina

  • 100 g de sucre

  • 3 ous + 1 rovell

  • 150 de llet sencera

  • essència de vainilla

  • sucre per decorar

  • farina i mantega per a untar motlle

Si les verdures de temporada són bones, no ens deixem
les fruites, meravelloses, i les podeu trobar fàcilment d’Esparreguera. Cireres boníssimes, mirabolans, peres de sant Joan, nespres, albercocs, préssecs, clàudies... Us deixo unes postres que s’han convertit amb les postres preferides de la família i una manera deliciosa de menjar cireres.