carxofes amb tallarines
30 minuts
segons les quantiats

Netejar i tallar les carxofes, a una mida petita.
Tallar el porro i la ceba ben petits. Posar-ho tot junt a la cassola amb un bon raig d’oli un polsim de sal i pebre i deixar coure a foc mitjà. Remenar sovint perquè no es cremi la ceba.
Netejar amb aigua i sal les tellerines i posar-les en un cassó a foc viu, fins que s’obrin. Conservar el brou.
Al cap de 15 minuts afegir a les carxofes un bri de safrà, remenar i posar mig gotet de vi blanc i deixar obert perquè evapori l’alcohol. Deixar coure uns 5 minuts i afegir el brou de les tellerines.
Després de 5 minuts més afegir les tellerines, remenar i deixar que cogui tot junt dos minuts.
Servir calent i llepar-se els dits. No ho oblideu!
Ingredients
Ingredients
1/2 porro
1 ceba tendra
tellerines
carxofes
aigua
vi blanc
oli d’oliva i sal
safrà
pebre recent molt
julivert opcional
Aprofitem encara el temps de carxofes, és la meva verdura preferida. Les pots fer de qualsevol manera, sempre són bones. A casa ens agrada la combinació amb el peix i el marisc. Aquest plat és molt senzill i molt bo.