carxofes amb tallarines

30 minuts

segons les quantiats

carxofes amb tallarines
  • Netejar i tallar les carxofes, a una mida petita. 

  • Tallar el porro i la ceba ben petits. Posar-ho tot junt a la cassola amb un bon raig d’oli un polsim de sal i pebre i deixar coure a foc mitjà. Remenar sovint perquè no es cremi la ceba.

  • Netejar amb aigua i sal les tellerines i posar-les en un cassó a foc viu, fins que s’obrin. Conservar el brou.

  • Al cap de 15 minuts afegir a les carxofes un bri de safrà, remenar i posar mig gotet de vi blanc i deixar obert perquè evapori l’alcohol. Deixar coure uns 5 minuts i afegir el brou de les tellerines. 

  • Després de 5 minuts més afegir les tellerines, remenar i deixar que cogui tot junt dos minuts.

  • Servir calent i llepar-se els dits. No ho oblideu!

Ingredients


  • 1/2 porro 

  • 1 ceba tendra 

  • tellerines 

  • carxofes 

  • aigua 

  • vi blanc 

  • oli d’oliva i sal 

  • safrà 

  • pebre recent molt

  • julivert opcional

Aprofitem encara el temps de carxofes, és la meva verdura preferida. Les pots fer de qualsevol manera, sempre són bones. A casa ens agrada la combinació amb el peix i el marisc. Aquest plat és molt senzill i molt bo.