botifarra de car d'olla

15 minuts

10 racions

botifarra de car d'olla
  • Esmicolarem i traurem bé tots els ossos que puguin haver-hi.

  • Prepararem el motlle, untant-lo amb una mica d'oli, i posarem sal, pebre i herbes com farigola o romaní, perquè faci una capa a la peça de carn que ens quedarà. 

  • Anirem posant, si voleu per capes, nosaltres acostumem a posar al fons la cansalada i el peu de porc, després la vedella, el porc, la pilota i la botifarra negra que hagi sobrat, i el pollastre... Salarem i empebrarem per capes. La mateixa gelatina que després tota la carn farà d'aglutinador. Ho deixarem ben tapat dins la nevera. 

  • A l'hora de servir-la la podeu tallar com un carpaccio i amanir-la amb una vinagreta, acompanyada de nous i un bon raig d'oli d'oliva. En talls més grans per acompanyar unes verdures. També ens agrada molt cobert per un sofregit de ceba, pebrot i tomàquet... 

  • Deixeu corre la imaginació i veureu que en podeu fer moltes coses.

Ingredients

  • la carn del fons de la perola (deien a casa la meva àvia)

  • sal, pebre, herbes i unes gotes d'oli d'oliva

La cuina d'aprofitament sempre m'ha agradat molt. En aquest cas hem aprofitat tota la carn que sobra de fer el brou i la convertim en una deliciosa botifarra (li dic així perquè està com embotida). Dura molts dies, i fins i tot, la podrem congelar si no l'hem de menjar de seguida.