arròs melós d'albergínia

20 minuts

al gust

arros melos

Tallar l'albergínia a daus i posar-la amb aigua i abundant sal durant uns 10 minuts. En una paella amb un bon raig d'oli, sofregir la ceba, el porro i alls tendres, tot tallat molt petit i salat. A mitja cocció afegir l'albergínia i deixar que tot junt agafi el color daurat. En aquest punt afegir l'arròs, una tassa de cafè per comensal. Remenar tot perquè l'arròs quedi ben napat. Afegir uns brins de safrà. Abocar un got d'aigua per tassa d'arròs. Tastar de sal. Sacsejar i deixar coure a foc lent durant 18/20 minuts. Treure del foc i posar la paella damunt tapada amb un drap. Esperar 4 minuts i servir. Assaboriu-ho!
Un consell: molt millor si compreu albergínia de pagès, les del Prat són molt bones, les que vénen d'hivernacles, són més aigualides i no donen tant de gust.

Ingredients

  • una ceba

  • mig porro

  • un parell d'alls tendres

  • arròs, una tassa de cafè per persona

  • oli d'oliva

  • safrà

  • sal 

Els arrossos tenen la virtut de canviar de sabor a cada temporada i quan arriba l'estiu pots començar a pensar en com gaudir de les verdures pròpies del temps per a menjar arròs fresc i saborós. Tasteu l'arròs de samfaina, o el de pebrot verd i punta de llom, o el de carabassó i espàrrecs o aquest que us deixo aquí que us llepareu els dits.