arròs amb gambes

25 minuts

2 persones

  • Farem l'arròs en una paella de quatre racions però només per a dues persones (es tracta d'un arròs per menjar amb parella) posarem al fons un bon raig d'oli, tallarem petit mig porro (podem posar la part verda també, és igual de tendra i gustosa) i, si voleu, uns alls tendres. Salarem i ho sofregirem a la paella a foc lent perquè no es cremi de seguida. Una vegada ho tinguem daurat, afegirem uns brins de safrà i li donarem una volta. Afegiren un parell de grapats d'arròs per cada comensal i remenarem perquè quedi ben napat amb l'oli i el sofregit.

  • A part, escalfarem un parell de gots d'aigua (mineral millor) o quatre cullerots aproximadament. Mentrestant en una paella fregirem els caps de les gambes, tallats en tres parts perquè en aixafar-los desprenguin bé totes les substàncies. Afegirem, si ho tenim a mà, mig got de vi blanc o de cava, si no en tenim, no passa res, quedarà igual de bo. Deixarem que avapori una mica i ho abocarem tot dins un escorredor sobre l'aigua que tenim al foc i, amb una maneta de morter, aixafarem els caps per aprofitar tot el suc que desprenen. Aquí ja us adonareu de com pot arribar a ser l'arròs. 

  • Abocarem aquesta aigua a l'arròs, jo sempre en deixo una mica per afegir-la, si cal, m'agrada que quedi rossejat i torrat de sota. Deixarem coure durant 12 / 15 minuts. Quan faci 10 minuts que cou posarem les cues de les gambes pelades distribuïdes sobres l'arròs.

  • És important que veiem que queda torrat, també podeu notar per l'olor meravellosa que l'arròs ja està a punt. 

  • Retirarem la paella del foc i la posarem sobre un drap mullat per tallar la cocció i la taparem amb un drap de cuina net al qual li tirarem unes gotes d'aigua al damunt. Deixarem reposar duran 4 minuts.

  • La gràcia d'aquest plat és posar-lo al mig de la taula i anar menjant amb una cullera directament de la paella. 

  • Ja m'explicareu que us ha semblat. A casa no queda ni un gra, així és com ens agrada que acabi!

Ingredients


  • arròs (Segadors del Delta)

  • gambes (2 o 3 per cap)

  • porro  

  • alls tendres, opcional

  • mig got de vi o de cava, opcional

  • safrà

  • sal i oli d'oliva

Els arrossos són el meu plat preferit (aparellat amb els ous), m'agraden de totes les maneres: arròs amb oli, arròs pilaf, arrossejat, arròs a banda, suquet, bullabessa, olla barrejada, paella amb carn, amb peix, amb verdures, a la milanesa, a la catalana, a la valenciana... doneu-me arròs i em fareu feliç.

© espavila (esparreguera)

Segueix-nos a les xarxes

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon

Publicitat:

Carme 618 313 899

Eva 625 103 041