amanida de tardor

15 minuts

2 persones

amanida de tardor

Tot producte de la terra, de proximitat. Un primer plat saborós, fàcil de fer i deliciós de menjar. Mongeta tendra del pagès, carxofes del Prat, ara ve el temps, una mica de ruca uns xerris i olives. Mentrestant fem uns ous durs. Escaldem la mongeta, si és ampla la tallem pel mig, a nosaltres ens agrada així perquè amb molt poca estona en té prou, ens agrada la verdura una mica cruixent. Fem el mateix amb les carxofes, cinc minuts bullint i llestes. Escorreu i deixeu escórrer. Combineu com vulgueu. Podeu amanir-les amb un bon raig d’oli d’oliva verge, però la gràcia és fer una vinagreta a la qual afegirem una cullerada de mostassa a l’antiga. Us adverteixo que us agradarà.


Ingredients

  • mongeta tendra (és temps de Perona)

  • carxofa del Prat

  • ruca i canonges

  • mostassa a l'antiga

  • sal, vinagre i pebre

  • oli d'oliva extra

  • 2 ous

Les amanides de tardor o d'hivern, poden ser tèbies i esdevenen un sabor diferent, aquesta amanida tan senzilla de fer, serveix per acompanyar tota mena de carns o com a plat únic si voleu. Per completar-lo podeu afegir formatge, fresc de cabra o parmesà ratllat. Tonyina, o pernil, boníssim amb pernil dolç. També és molt bo, acompanyat d'uns 'torreznos' o bacó fregit...