albergínies caramel·litzades

15 minuts

4 persones

albergínies caramel·litzades

Rentar les albergínies i tallar-les a daus de no més de 3 cm. En una paella posar 2 cullerades d’oli i daurar l’albergínia remenant sovint. Retirar i reservar l’albergínia. Fregir uns pinyons i reservar. Afegir la resta de l’oli i sofregir l’all i la ceba tallat petit. Deixar cuinar durant uns 3 minuts. Afegir el sucre i barrejar amb l’all i la ceba deixant que es caramel·litzin. Afegir el vinagre i el xerès i remenar sense parar durant un minut. Finalment, afegir l’albergínia i els pinyons i deixar cuinar durant uns 3 minuts, remenant constantment perquè no es cremi. Abans de traure-ho del foc afegir una mica d’alfàbrega i servir de seguida. Un plat fàcil de fer i boníssim!

Ingredients

  • albergínies

  • oli d’oliva

  • 2 dents d’all 

  • 1 ceba 

  • 1 raig de xerès 

  • 4 cdes de sucre moreno

  • 4 cdes de vinagre

  • alfàbrega

  • un grapat de pinyons

Un temps meravellós, és la temporada de les verdures més coloristes: tomàquets, pebrots, carabassons, albergínies, patates noves, mongeta tendra, enciams... i si ho saps combinar pots
fer, pastissos, cocs, arrossos, sopes, trites, salses, begudes, arrebossats, rostits, gratinats... per menjar calent o per picar en un sopar fred.