Recipes
Espavila a la cuina - cuinar com la mare
per Carme P. Simon
estofat de vedella amb carreroles
El jarret de la vedella resulta boníssim en guisats o estofats és una carn melosa i fàcil de cuinar. Només necessita un foc suau i deixar-la estona. També la podeu menjar l'endemà
60 minuts
2 persones
confit d’ànec amb raïm
De petita recordo que a casa meva, com a moltes cases en aquell temps, el pollastre o l’ànec era un plat que només es menjava per la Festa Major o per Nadal. La meva mare l’ànec el feia amb peres –marededeusinyor!, quina cosa més bona. Deu ser el record però era deliciós. El record té aquestes coses que acabes fent d’una imatge un sabor de família, de festa, del pum!, del tap de xampany, de la poesia recitada damunt el bufet, d’històries a la vora del foc, de torrons o de pastís… Tot era excepcional, perquè només ho teníem un dia a l’any.
25 minuts
2 persones
escudella amb galets
Hi ha una cosa més agradable que començar un àpat amb un plat de sopa?, a casa nostra això és el plat de cada dia, a l'hivern segur, però a l'estiu també. Ens agraden les sopes de temporada, així repetim poc la mateixa. Qui diu sopa diu crema, que no és el mateix. Aquesta que hem preparat per avui és la típica que fem el dia de Nadal.
20 minuts
6 persones
arròs amb gambes
Els arrossos són el meu plat preferit (aparellat amb els ous), m'agraden de totes les maneres: arròs amb oli, arròs pilaf, arrossejat, arròs a banda, suquet, bullabessa, olla barrejada, paella amb carn, amb peix, amb verdures, a la milanesa, a la catalana, a la valenciana... doneu-me arròs i em fareu feliç.
25 minuts
2 persones
escudella de Nadal
Quan fem el brou, tota la casa agafa aquella olor de dinar familiar que m'encanta. Prepara la festa. A casa érem molta colla i la mare feia escudella perquè és un plat del qual s'aprofita tot i condeix molt.
240 minuts
12 litres
botifarra de car d'olla
La cuina d'aprofitament sempre m'ha agradat molt. En aquest cas hem aprofitat tota la carn que sobra de fer el brou i la convertim en una deliciosa botifarra (li dic així perquè està com embotida). Dura molts dies, i fins i tot, la podrem congelar si no l'hem de menjar de seguida.
15 minuts
10 racions
llesquetes amb Mozzarela, albergínia i tomàquet
Tapa per picar o com entrant
15 minuts
individual