Espavila a la cuina - cuinar com la mare

per Carme P. Simon

  • lluç a la marsellesa

    lluç a la marsellesa

    Des de joveneta que tinc un llibre de cuina que miro i remiro i cada vegada el trobo millor. Es tracta de «La teca» Ignasi Domènech, no només no li passen els anys sinó que el trobo més actual que mai. Una cuina exquisida, basada en productes base de proximitat, frescos i sense preparats estranys.

    17 minuts

    2 persones

  • costelles de xai al forn

    costelles de xai al forn

    Us heu preguntat mai, per què mengem xai per Pasqua? Es tracta d’una vella tradició gastronòmica mediterrània, que a casa nostra es manté gràcies al costum de sortir a fer la costellada durant diumenge i dilluns de Pasqua.

    30 minuts

    segons

  • arròs de bacallà

    arròs de bacallà

    Estem a la Quaresma i a nosaltres ens agrada menjar peix i marisc durant aquests dies, també aprofitem per fer una dieta lleugera: verdures i llegums i arròs ben combinat es poden fer plats deliciosos i sense gaires sofisticacions.

    20 minuts

    segons

  • carxofes amb tallarines

    carxofes amb tallarines

    Aprofitem encara el temps de carxofes, és la meva verdura preferida. Les pots fer de qualsevol manera, sempre són bones. A casa ens agrada la combinació amb el peix i el marisc. Aquest plat és molt senzill i molt bo.

    30 minuts

    segons les quantiats

  • gofres de plàtan mascle (vegans i sense glútens)

    gofres de plàtan mascle (vegans i sense glútens)

    Mediterreanna. Un dolç que va de perles per esmorzar o berenar. Especialment pensat per als que heu decidit optar per una dieta vegana.

    30 minuts

    4 persones

  • xucrut garnie d’alsacia a esparreguera

    xucrut garnie d’alsacia a esparreguera

    Mediterreanna. En aquesta ocasió que parlem de verd, no podien faltar les seves receptes i les imatges que les acompanyen que fan que tot sigui deliciós.

    30 minuts

    4 persones

  • truita de botifarra d'ou, mongetes i calçots

    truita de botifarra d'ou, mongetes i calçots

    L'11 de febrer és Dijous Gras i toca menjar botifarra d'ou o truita de botifarra d'ou. A casa sempre l'hem fet amb un parell de calçots en lloc d'alls o ceba, un grapat de mongetes cuites i la deliciosa botifarra d'ou.

    25 minuts

    per a dos

  • botifarres confitades amb vi i ceba

    botifarres confitades amb vi i ceba

    És el més de les botifarres, sobretot la d'ou. Us proposem un plat molt saboròs.

    20 minuts

    individual

  • ous farcits amb tonyina

    ous farcits amb tonyina

    Tapa per picar

    10 minuts

    individual

  • salmò fumat amb mostassa i mel

    salmò fumat amb mostassa i mel

    Tapa per picar o com a entrant

    -10 minuts

    individual

  • espàrrecs amb pernil

    espàrrecs amb pernil

    Tapa que pot esdevenir un primer plat

    10 minuts

    individual

  • foie gras amb torradetes

    foie gras amb torradetes

    Tapa per picar o com a entrant

    -2 minuts

  • barretes de botifarra negre i poma

    barretes de botifarra negre i poma

    Tapa per picar

    10 minuts

    individual

  • coques amb escalivada i anxoves

    coques amb escalivada i anxoves

    Tapa per picar o com a entrant

    15 minuts

    individual

  • llesquetes amb Mozzarela, albergínia i tomàquet

    llesquetes amb Mozzarela, albergínia i tomàquet

    Tapa per picar o com entrant

    15 minuts

    individual

  • xampinyons farcits

    xampinyons farcits

    Tapa o entrant

    15 minuts

    individual

  • crema de gambes

    crema de gambes

    Tapa que també pot esdevenir un primer plat

    15 minuts

    individual

  • vieires amb carxofes

    vieires amb carxofes

    Tapa per a picar, o com entrant

    12 minuts

    individual

  • botifarra de car d'olla

    botifarra de car d'olla

    La cuina d'aprofitament sempre m'ha agradat molt. En aquest cas hem aprofitat tota la carn que sobra de fer el brou i la convertim en una deliciosa botifarra (li dic així perquè està com embotida). Dura molts dies, i fins i tot, la podrem congelar si no l'hem de menjar de seguida.

    15 minuts

    10 racions

  • escudella de Nadal

    escudella de Nadal

    Quan fem el brou, tota la casa agafa aquella olor de dinar familiar que m'encanta. Prepara la festa. A casa érem molta colla i la mare feia escudella perquè és un plat del qual s'aprofita tot i condeix molt.

    240 minuts

    12 litres

  • escudella amb galets

    escudella amb galets

    Hi ha una cosa més agradable que començar un àpat amb un plat de sopa?, a casa nostra això és el plat de cada dia, a l'hivern segur, però a l'estiu també. Ens agraden les sopes de temporada, així repetim poc la mateixa. Qui diu sopa diu crema, que no és el mateix. Aquesta que hem preparat per avui és la típica que fem el dia de Nadal.

    20 minuts

    6 persones

  • arròs amb gambes

    arròs amb gambes

    Els arrossos són el meu plat preferit (aparellat amb els ous), m'agraden de totes les maneres: arròs amb oli, arròs pilaf, arrossejat, arròs a banda, suquet, bullabessa, olla barrejada, paella amb carn, amb peix, amb verdures, a la milanesa, a la catalana, a la valenciana... doneu-me arròs i em fareu feliç.

    25 minuts

    2 persones

  • estofat de vedella amb carreroles

    estofat de vedella amb carreroles

    El jarret de la vedella resulta boníssim en guisats o estofats és una carn melosa i fàcil de cuinar. Només necessita un foc suau i deixar-la estona. També la podeu menjar l'endemà

    60 minuts

    2 persones

  • confit d’ànec amb raïm

    confit d’ànec amb raïm

    De petita recordo que a casa meva, com a moltes cases en aquell temps, el pollastre o l’ànec era un plat que només es menjava per la Festa Major o per Nadal. La meva mare l’ànec el feia amb peres –marededeusinyor!, quina cosa més bona. Deu ser el record però era deliciós. El record té aquestes coses que acabes fent d’una imatge un sabor de família, de festa, del pum!, del tap de xampany, de la poesia recitada damunt el bufet, d’històries a la vora del foc, de torrons o de pastís… Tot era excepcional, perquè només ho teníem un dia a l’any.

    25 minuts

    2 persones

© espavila (esparreguera)

Segueix-nos a les xarxes

  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon

Publicitat:

Carme 618 313 899

Eva 625 103 041