Per una alimentació sostenible - Esparial 108

Ja fa temps que tenim al cap, i cada vegada són més les veus que ens ho fan veure, la importància de menjar i comprar proximitat i sostenibilitat.

Per una alimentació sostenible - Esparial 108

Decidir què mengem

Com diu la Maria Nicolau, cuinera “d’ofici i vocació”, com es defineix ella: «decidir què mengem, on ho comprem i com ho cuinem té el poder de canviar el món». Cal reivindicar una manera de consumir diferent. Hem d’introduir a la nostra vida conceptes com: Consumir de proximitat, fer rebost i reaprofitar.

Menjarem molt millor si comprem proximitat

MÉS SALUDABLE: Menjar aliments de temporada, que creixen al mateix lloc on vius, d'acord amb els fluxos de la natura, amb tots els nutrients, sabor i textures, et permet gaudir-los i assaborir-los, un concepte molt saludable per al teu cos. Comprar als elaboradors locals, vol dir que al producte no se li ha d'afegir conservants, ni colorants, ni envasos de plàstic no reutilitzables ni reciclables.

MÉS ECONÒMIC: No només resultarà econòmic per a la teva butxaca, pensa què pagues pels envasos i el cost que això té per al planeta. Pots imaginar-te què deuen pagar a un pagès de l'altra banda del món per cultivar i recol·lectar un fruit que comprés a 2€ el quilo; no gaire més que un plat de sopa, segur, i la majoria són nens. Viatges amb avió, refrigeradors, magatzems... quantes despeses i contaminació estalviaríem?

MÉS D'ACORD AMB LA NATURA: Responsable amb la terra –agricultura, ramaderia i pesca– i respectuosa amb els productors –xarcuters, pastissers, forners, viticultors... un munt de gent que podria veure recompensada la seva feina de manera més justa i equilibrada. Fins i tot, l'agricultura i ramaderia local, podria ordenar el paisatge i millorar l'entorn.

La cuina al centre

Nicolau diu «El capitalisme ha extirpat la cuina del centre de les nostres vides» Perquè no posar la cuina al centre, convertir-la en lloc de reunió on tots col·laboren i tothom s'ho passa bé preparant el menjar: conversa, participació i aprenentatge… Una situació que ajuda a millorar la relació en família. Ara que estem més a casa, cuinem i donem-li la importància que té i gaudim de la cuina.

ESPIRAL 108

Al centre Espiral 108 disposen d'un servei de dietètica i nutrició a càrrec de Rosa Gordon.

Per una alimentació sostenible - Esparial 108
Per una alimentació sostenible - Esparial 108

Av. Francesc Macià, 135 08292 Esparreguera